Jippie, ik mag weer!

20141103.

Al weer een paar jaar geleden dat ik mijn laatste entry in deze blog heb gemaakt. Er is veel gebeurd in de tussentijd, helaas niet allemaal even goed en deze slechte dingen hebben de meeste impact gehad.

Sinds 2010 heb ik af en toe gewerkt, waaronder anderhalf jaar in Assen als Technisch Applicatiebeheerder. Helaas nergens mijn hard verworven Oracle-certificaten te gelde kunnen maken, met andere woorden, ondanks alle goede certificeringen, goede cijfers en goede hoop geen werk gevonden als Oracle Databasebeheerder. In de tussentijd zijn de spaarcentjes op geraakt en sinds vorig jaar krijg ik ook geen WW- of andere uitkering meer. Ik ben een NUGger, een Niet Uitkeringsgerechtigde, en ben wat dat betreft grotendeels aan mijn lot overgelaten. Niet leuk. Maar genoeg geklaagd: ik krijg nu een schitterende kans aangereikt om de toekomst weer een zwengel in de goede richting te geven, Albert bedankt. Eind van deze maand ga ik weer naar India om daar, via een bootcamp van Koenig Solutions (hetzelfde instituut als vorige keer), weer een aantal cursussen te volgen en diploma's te behalen. Ditmaal Java. Daar is veel vraag naar, uiteraard worden de jongere mensen het eerst aan het werk gezet, maar volgens de berichten die ik her en der van mensen in het veld ontvang, is er ook plaats voor de iets oudere Javaanse maagd met ervaring op andere gebieden. Zelfs naar eentje met een snor.

Op deze reis is er geen ruimte voor plezier of cultuur. Geen mooie tempeltrip of natuurpark met ritje op een olifant. Het wordt echt een recht op-en-neertje zo gezegd. Vrijdag 28 nov vertrek ik hiervandaan, kom op zondag 30 nov op de plaats van bestemming aan (Dehradun, tijdens de vorige trip was dit de laatste halte), maandag 1 dec beginnen de lessen, 10-12 uur per dag privé/onderwijs en dat 6 dagen per week. Zondagen ben ik gelukkig vrij maar die moeten aan huiswerk en leren voor de examens besteed worden. Vrijdag 19 dec is de laatste dag, dan hoop ik 's-morgens mijn laatste van de 3 examens met goed resultaat afgesloten te hebben, zodat ik 's-middags met een opgelucht gevoel weer naar Zuidhorn kan vertrekken. Daar hoop ik zondag 21 dec Hanneke weer in mijn armen te kunnen sluiten. Als gecertificeerd Java OCA/OCP/OCE.

Voor het vertrek nog heel veel doen: paspoort, verzekeringen, visum, reis zelf, boel regelen bij Koenig, boeltjes regelen thuis en, heel erg belangrijk, alvast Java-kennis opdoen. Volgens een oud collega van mij, Waggie zijn het verschrikkelijke examens die heel veel voorbereiding en inzet vergen, de vragen zijn op het pietluttige af en goed geniepig. Maar er zijn mensen die de examens halen, en daar houd ik mij aan vast. Ik krijg het dus druk, als ik alles in 3 weken wil behalen. 

Hopelijk dat deze reis onze toekomst ten gunste gaat veranderen en krijgt 2014 toch nog een positief eind. Ik geloof erin.

Ok, zodra ik weer iets te melden heb, schrijf ik verder.

Gr, Edwin

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer