20100326: Laatste dag

Dehradun, 26 maart 2010.
Vandaag is de laatste dag van mijn verblijf in Dehradun. Het is nu kwart voor zeven, net lekker gedouched na een beroerde nacht. Om tien uut m'n laatste examen, dan gauw naar huis en de boel inpakken. Vanmiddag om vier uur komt de taxi me oppikken, om vijf uur vertrekt de trein voor de 320 km naam Delhi. Daar moeten we rond elf uur half twaalf aankomen. Treinen zijn hier nog niet echt HSL.
Vannacht een beroerde nacht. Gistermiddag begon ik me grieperig te voelen, als je mij niet beter kende, zou je haast denken dat ik hier niet weg wilde. Grieperig gevoel is de hele avond en nacht gebleven, als bonus heb ik er nu ook hoofdpijn bij. Vroeger, als kind als ik koorts had, had ik altijd voorstellingen van draaiende tandwielen die in elkaar grepen, een beetje zoals Charlie Chaplin in die bekende film waarvan ik de naam maar weer eens vergeten ben (clockworks?). Allemaal draaiende dingen die me probeerden te verpletteren. Dat was als kind, en ik heb die droom gelukkig al jaren niet meer gehad. Maar ik heb nu een alternatief. Komt ophetzelfde neer, maar heeft meer met logica en IT te maken denk ik. Vannacht droomde ik dat ik de vragen voor het examen aan het leren was. Alleen zat er geen logica in het bereiken van alle vragen. Ik moest de vragen keurig achter elkaar zien te krijgen, zodat ik van de ene vraag naar de andere kon komen en ze dan kon beantwoorden en dan zou het denk ik gewaardeerd worden, maar er zat geen enkele logica in. Van de 180 vragen kreeg ik er maar iets van veertig te zien. Alles zat in een loop, waarvan ik de sleutel te pakken moest krijgen zodat de vragen bereikbaar waren. Heel vreemd. Had iets te maken met het selectiecriterium, en wegschrijven van de vraagrecords. Vannacht was het me allemaal duidelijk, maar ik ben nu de draad weer wat kwijt. Of dat een goed teken is weet ik niet. Goed, hopeloze nacht, lag al voor elf uur in m'n bed te woelen, ben er 4x uit geweest om te plassen. Zo leer ik het wel af om op tijd op bed te gaan.
Ok, tijd om nog een klein beetje te leren, laatste loodje!
Groetjes en ohvz,
Edwin

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer