20100321 Cursussen klaar, nu de examens nog

Zondag 21 maart 2010, Dehradun
De cursussen zitten erop, gisteren de laatste les gehad van Sandeep. Heb nog geprobeerd om voor komende week een extra cursus te regelen, maar er is voor die week geen leraar beschikbaar. Is misschien wel zo goed, zo kan ik me volop richten op de drie examens die me deze week te wachten staan. Morgen, maandag, om 10:00 de eerste, Programmeren met PL/SQL, 1Z0-147.
Gisteren, als afsluiting van de lesweek, met wat andere lui naar het centrum gegaan: Philip (Manchester Engeland), Tim (Denver VS) en Frank (Frankfurt Dsl) Biertje gedronken, heel klein beetje rond gelopen, en bij "My Wife's Place" gegeten, waar we nog twee andere studenten troffen: Marcel (Geneve Zw) en James (?, Engeland). Was erg lekker en genoeg. Ruim genoeg zelfs. Daarna met Philip en Tim , rest ging naar huis, naar een Barista geweest en heerlijk espresso en vreemde Irish Coffee gedronken. Daarna met de tuktuk naar huis, wist gelukkig het adres nog. Was gezellige avond, waar iedereen aan toe was. Zes dagen van de week zijn we geconcentreerd bezig, ieder op z'n eigen vakgebied met z'n eigen cursus en bijbehorende problemen, en het doet wel goed om te horen dat ook anderen met problemen worstelen. Vandaag hard leren voor het PL/SQL-examen van morgen.
Meine vroeg me welk besturingssysteem ik nu gebruik: Windows 7 Ultimate, 32-bits. Offici?le, met licentie, die heb ik in Goa van Carlos gekregen, die heeft een of ander abonnement waarmee hij alle Microsoft-programma's kan downloaden en een aantal sleutels krijgt. De Office-versie die ik gebruik is ook legaal, die heb ik van Koenig Goa. Verder zijn de Oracle-programma's en gebruikersondersteuning gratis voor prive-personen en dat geldt ook voor Redhat-Linus. VM Virtual Machine is voor zover ik weet ook gratis, ik heb het in ieder geval van de instructors. De Windows 7 doet het heel goed, geen problemen met Oracle of wat dan ook, en het start heerlijk snel. Bij de oude, Vista Home Edition, ging het opstarten erg langzaam. Als ik de machine aanzette, had ik alle tijd om koffie te drinken. Bij Win 7 is het gelukkig anders, en dat is maar goed ook met de koffie die ze hier hebben. Of niet hebben.
Coen, wat schrijven betreft: tussendoor schrijf ik telkens wat in een txt-file, als ik dan weer een lap tekst heb, zet ik alles op de site, en breng dan meteen wat correcties aan. Het is dus niet zo (meestal niet tenminste) dat ik achter elkaar een kilometer tekst schrijf. Omdat ik een tijdje geleden problemen had met het plaatsen van de foto's, heb ik toen de tekst flink op gepot, want ik wilde de dingen zo liefst mogelijk in volgorde geplaatst hebben. Kon dus niet, daarom alsnog in een keer een hoop tekst geplaatst. Gelukkig kon ik later de foto's wel plaatsen.
Gerard, bedankt voor het meeleven, groeten aan de Meeuwtjes Recreanten 2, en ik ben bij het hockeystadium langs gereden, maar m'n programma was al over beladen dus ben er niet naar binnen geweest. Heb wel naar het lege stadion gezwaaid tijdens het langs rijden en de chauffeur en gids wisten toen zeker dat ik gek was.
Pauline & Kris: heerlijke verhalen, geniet er elke keer weer van, dus blijf schrijven, hoe meer hoe leuker. Is ook niet helemaal verkeerd wat jullie doen (voor de mensen die Pauline & Kris niet kennen: Pauline is de nicht van Hanneke, ze is enkele weken in Equador geweest om haar Spaans naar een nog hoger niveau te tillen en vorige week is Kris ook die kant op gegaan. Samen gaan ze de Galapagos-eilanden bezoeken, of zijn daar al druk mee doende denk ik. Ik heb het altijd dik naar m'n zin in Zuidhorn met Hanneke en samen genieten we van iedere vakantie, hier in India geniet ik ook van iedere minuut, maar als ik lees wat Pailine en Kris allemaal doen, zien en mee maken, word ik toch wel een beetje jaloers.)
Ok, m'n schrijf kwartiertje zit erop, m'n ontbijt is wat gezakt, de haren zijn droog, dus tijd om aan het werk te gaan.Openbare waterpompIn een rijtuigie, in een rijtuigie... Frank, Tim en PhilipDoet vreemd aan, die swastika's, maar het is het heiligste symbool uit het Hindoeïsme, Jaïnisme en BoeddhismeMet de trekker naar de stadVerkeer in DehradunPolitieagente die het verkeer regelde. Er was echt niemand die op haar lette.My Wife's Place, heerlijk gegeten hier, net als altijd bij My Own Wife's PlaceAvondHoofdmaaltijd voor 15 tot 18 personen voor 2500 roepies, 40 euro in totaalGeen commentaarNog steeds, geen commentaarEerst met z'n vierenDaarna kwamen Marcel en James, dus verhuisden we naar een grotere tafelHeerlijk, friet met kipEen bakje kip in nogwat en een soort brood, moet ook ergens nasi hebbenIJs naIrish Coffee, vreemd, maar niet viesZondag, marktBottenpakkerZondag, marktZondag marktDoerian geloof ikZondag, marktOok de lokale heiligen vermaken zichAlledaags straatbeeldThe clocktower, het centrum van Dehradun

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer