20100316: Tweede indruk Dehradun (nu met foto's)

Dehradun, 16 maart 2010
Het is alweer dinsdag. Gisteren m'n eerste lesdag hier gehad. Is inleiding tot Performance Tuning, en deze inleiding is eigenlijk meer een herhaling van een stukje DBA-cursus. De Performance Tuning cursus is eigenlijk bestemd voor de doorgewinterde DBA, met minimaal 2 jaar intensieve ervaring, en daar voldoe ik, na 2 weken grotendeels gemiste cursus, niet helemaal aan. Heb het daarom zo geregeld, dat ik nog een verkorte spoedcursus Oracle DBA krijg, om alle stof die ik vorige keer, met dank aan Windows Vista Home Edition, gemist heb, toch nog even uitgelegd te krijgen. Deze aangepaste cursus duurt tot en met zaterdag, maandag begin ik dan, als er tenminste een coach beschikbaar is, aan een extra cursus: advanced PL/SQL. Volgende week dus een heel drukke week, want dan moet ik sowieso 3 examens doen, + examen voor deze nieuwe cursus. En donderdag/vrijdag moet ik alweer naar Delhi om daar het vliegtuig naar Helsinki te pakken. Zal wel enorm stressen worden, en misschien is het allemaal wat teveel (moet tenslotte ook heel veel leren voor de examens), maar ik ga het toch proberen. Maar misschien is er geen guru beschikbaar voor de nieuwe cursus, zodat ik wat meer tijd heb om te leren. Zou ergens wel jammer zijn. Ik hoor morgen wat het wordt.
Verder is het hier heel goed uit te houden. Ik denk dat Dehradun de beste plaats is om een cursus te volgen. Niet te veel afleiding (al had ik daar zelfs in Goa ook weinig last van, maar dat had te maken met jezelf focussen, het te warm hebben, of het te lui zijn om helemaal naar buiten te gaan), mooie nieuwe cursuslocatie, goed appartement (hoorde dat de Country Houses helemaal luxe zijn), goede service in het appartement, heerlijk weer (overdag een zalige 28 graden, met een heel zacht windje dat precies genoeg afkoelt. Heb in de lunchpauze even een kwartier aan m'n teint gewerkt, zoals dat zo mooi heet. Ben overigens de enige die zo slim (of zo slordig) is om er wat zomers bij te lopen. Slippers en halve broek en zomers shirtje uit Goa. Rest loopt allemaal in lange broek en dikke schoenen, een enkeling zelfs in pak. Geloof dat ze vandaag wat schrokken van m'n roze hemd. Hoorde vorige keer de slogan "it takes a real man to wear a pink shirt", en wat doe je dan? Juist je koopt shirts in 3 verschillende roze kleuren, zodat je er verzekerd van bent dat de mensen je voor real man aanzien. En anders maar niet, maar ik denk niet dat die beleefde Indiërs er wat van zeggen en al helemaal niet dat ze me weg sturen.
Er zijn hier in het appartement overdag altijd een paar mensen in de weer. Twee of drie koks, washulp enzovoort. Kamer wordt iedere dag opgeruimd, heel vaak schone handdoeken, bed opgemaakt, toilet/badkamer opgeruimd, (net als thuis zal Hanneke zeggen). Op de andere locaties was het anders, in Goa moest 1 kereltje alle drie de appartementen schoon houden en eten koken voor ca 12 mensen (later 15) en dan wilden ze hem overdag ook nog als manusje van alles in het studiecentrum zelf aan het werk hebben. 16 uur per dag, 7 dagen in de week, en dat alles voor minder dan 4500 roepies. Per maand. (€72) In Shimla was er 1 kereltje die de twee appartementen en het eten koken deed, hij had wel hulp van een schoonmaakster. En hier dus een stuk of vijf zes.
Is hier nog wel even afwachten hoe ze de was doen, hopelijk zonder dat alles krimpt, want vanmorgen heb ik een bult kleren in de was gedaan.
OK, deze plek is dus de beste. Jammer dat er geen strand in de nabijheid is, maar de stranden in Goa heb ik ook pas na de drie weken cursus ontdekt. Denk dat ik nu even van het strand ga dromen, want het is bijna twaalf uur.
Groetjes en tot morgen!


Entree van Koenig's Study Centre in DehradunHet IT-Park is nog lang niet volgebouwd.Is nu nog wat leeg allemaalKoenig's Study centreOok hier officiële examensDe bouw bij de overburen ligt al enige tijd stilSandeep Arora, m'n goeroeIndiase bouwvakkers en veilgheid voor alles? Geen vangnet... geen touw...Na school, altijd lopend naar huis en dan ziet de compound er zo uit

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer