20100313: Shimla - Dehradun

20100313 Dehradun
Foto's worden op dit moment toch niet afgedrukt in het verhaal, dus werk ik de albums apart bij en zet ik eerst de tekst neer. Op die manier blijf ik een beetje bij.
Vandaag van Shimla naar Dehradun gereisd. Koenig had de dienstwagen met chauffeur aan ons (Sandeep & ik) ter beschikking gesteld. Is gewoon een Maruti Suzuki WagonR, dus niet echt heel bijzonder, en de chauffeur is dezelfde die ons 's-morgens en 's-middags heen en weer naar het studiecentrum bracht. Was mooi op tijd op vanmorgen, ook op tijd in het andere appartement om te ontbijten, maar helaas was Raju er niet. Heb zelf maar broodje geroosterd en boter en jam gepakt. Daarna weer terug naar eigen appartement en alvast met de koffers en rest van de bagage naar hetzelfde plekje gegaan waar ik vorige week gedropt was. Dat was tenminste bergaf, en het pad was ook een stuk beter dan wanneer ik naar het andere appartement gegaan was. Had ik niet gered met al mijn bagage: als ik zonder spullen daarheen loop kom ik al meer dood dan levend aan, dus met 2 koffers, losse tas + laptop over steenpad, steile helling, gekke trappen en andere hindernissen, was zeker m'n dood geweest. Vond het wel slim van mezelf om daar te wachten. Helaas zit ik qua gedachtengang op een andere golflengte dan de Indiërs. Na een kwartier maar even gebeld naar Raju waar de taxi bleef. Die was net bij mijn appartement aangekomen om te kijken of ik al wakker was. Goed, uiteindelijk toch op weg, met maar een half uur vertraging, maar dat maakte niet uit. Is een hele mooie weg, tenminste, het uitzicht was mooi, voor de rest was het de Noordelijke variant van de Indiase Bodymassage. Eerst stuk een beetje weg gedommeld, later was ik wel wakker, maar dat moest ook wel, want met al dat heen en weer geslinger had ik anders vast m'n nek gebroken. Goed, slechte weg, maar wel mooi. Hebben er ongeveer 6 uur over gedaan, afstand is ongeveer 230km. We waren van plan om nog wat cursusstof door te nemen, maar dat was niet te doen in de auto. Maakt niet uit, zo viel ik ook wle in slaap en ging de tijd ook wel voorbij.Beelden vanuit de auto: mooi hè?Mooie toren onderweg die ik tijdens het langsrijden nog net een beetje kon fotograferen.HutjeVeel huizen met rieten daken hier!OnderwegVroeger was er een brede rivier, maar ze hebben nu een stuwmeer aangelegd voor het opwekken van stroom. Dit is het afwateringskanaal na de eerste krachtcentrale, een eindje terug was er ook zo'n opwekpunt.
Stukje natuur bij de krachtcentraleJa, die was gelukkig mis.


Scholieren hebben hier allemaal nog een schooluniform. Staat wel netjes, geeft ze het gevoel dat ze ergens bijhoren, en op deze manier wordt het dik doen met dure kleren vermeden.

Ik zit hier in een kamer op de begane grond, en deel het huis met John en Joe, uit Toga en Kenia(?), zo starks eventjes kennis met ze gemaakt. John of Joe doet de hacker-cursus, de andere, Joe of John, doet Redhat en ook Oracle Adminstrator. Ik weet niet hoever hij is. Het huis is in een compound gelegen, dus met bewaker bij de poort en het hele comlex is omgeven door een muur. Ziet er allemaal heel schoon en strak uit, ook heel ruimtelijk van opzet. Het geheel is buiten Dehradun gelegen, het is een soort dorp op zich. Studiecentrum schijnt hier niet erg ver vandaan te zijn, maar als een Indiër dat zegt, weet je eigenlijk nog niets.
M'n kamer ziet er leuk uit. De eerste kamer met iets anders dan tl-buizen. De lampen zijn nog wel 100 of 150 watt per stuk, maar het is weer eens wat anders. Wat gezellige en doelmatige verlichting betreft, kunnen ze hier wel wat leren. Ze zijn wel zuinig, want het zijn allemaal spaarlampen. Van een aparte bureaulamp hebben ze geloof ik nog nooit gehoord en een leeslampje boven het bed kennen ze denk ik ook alleen van de tv. Maar goed, de kamer bevalt me wel. Moet er wel aan wennen dat er pas vanaf 17:00 electricteit is. Zal ik de rest van de dagen geen last van hebben, maar vandaag was ik er rond 2 uur, dus had best wel wat problemen met het licht en vooral met internet en telefoonopladers. Dacht dat er, net als in Simla, een stop geknald was. Viel dus mee. Ondertussen is het bijna half acht en sinds vijf uur is de electriciteit al 5x uitgevallen. Dat is dus ook niet alles.
Net even lekker een lange, warme douche genomen. Dat ontbrak ook in Shimla, daar stond in de badkamer wel een joekel van een boiler, maar alleen de eerste liters waren warm, daarna was het rap uit met de pret. Is hier gelukkig anders. Buitentemperatuur is hier ook heerlijk. Vanmiddag een graad of 28-30 schat ik, en volgens Sandeep wordt het 's-nachts niet kouder dan 18 graden. Lekker om bij te slapen dus. Heb van Hanneke begrepen dat het weer in Nederland langzaam aan iets beter begint te worden, al is het nog steeds veel te koud. Hopelijk is dat over 2 weken anders, want dan moet ik me ook weer de grilligheden van het Hollandse klimaat laten welgevallen.
Helaas doet de website nog steeds flauw, hij weigert mee te werken, waardoor de layout helemaal zoek is, en de fotootjes die ik met een beetje tekst eronder bij de stukjes had geplaatst ontbreken. Jammer, want het ziet er nu allemaal saai uit. Heb contact gehad met de webmaster van Around The Globe, en hij heeft beloofd z'n best te doen, helaas kan hij niet eerder aan de slag dan maandag. Als alles opgelost is, verwacht hij een positieve log-entry van mij. Die zal hij dan ook wel verdiend hebben. Totdat de problemen met de log zich voordeden, was ik in ieder geval wel erg positief over de mogelijkheden van Around The Globe, hopelijk ben ik dat straks weer.
Foto's kunnen nog wel bekeken worden via de fotoalbums, bereikbaar via het menu aan de linkerkant.
OK, dat was het weer voor deze keer. Zal later wat foto's uploaden, maar dit stukje zet ik er vast in dan ben ik to zover bij!

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer